Tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk? 

Hvis du har tandlægeskræk, eller finder det svært eller ubehageligt at tage til tandlægen, så er du ikke alene. Der er mange danskere – helt op i mod halvdelen af befolkningen – som lider af tandlægeskræk i forskellige grader. 

Derfor møder vi også patienter med tandlægeskræk næsten hver dag på vores klinikker. Hos Bornholms Tandklinik er vi meget opmærksomme på vores patienter, og det er altid vigtigt for os, at vores patienter får en god og tryg oplevelse hos os. Men vi gør også en ekstra indsats for at hjælpe vores patienter med tandlægeskræk.

Hvordan kan vi hjælpe dig med tandlægeskræk? 

Vi bruger flere forskellige teknikker i forhold til tandbehandlinger med vores patienter med tandlægeskræk. Det er nemlig meget individuelt fra patient til patient, hvordan de finder tandlægebesøget mest behageligt og trygt. Det vigtigste er, at du, når du kontakter os, fortæller os om din tandlægeskræk. På den måde kan vi gøre vores bedste allerede fra det øjeblik, du træder ind på en af vores klinikker. Derudover kan vi tage en snak med dig, hvis du har specielle præferencer til din tandbehandling. Vi kan eksempelvis fortælle dig, hvad vi skal gøre og snakke din behandling igennem inden selve behandlingen – ligesom vi også kan fortælle dig om behandlingen løbende, hvis det kan være med til at berolige dig. Vi vil også meget gerne sætte ekstra tid af til din tandbehandling. På den måde kan vi løbende holde pauser, hvis du har brug for det. Vi kan eventuelt aftale, at du giver os et tegn, så vi kan stoppe behandlingen, hvis du bliver nervøs eller utryg ved noget.

Inden tandlægebesøget

Hvis du ikke har været ved tandlægen i længere tid, skal du ikke bekymre dig. Vi er blot imponerede over, at du har taget det første skridt ved at kontakte os. Ved det første tandlægebesøg er det eneste vi gør, at kigge på dine tænder. Vi tager muligvis et røntgenbillede af dine tænder, hvis du har mod på det – for at tjekke de overflader, som vi ikke kan se med det blotte øje. Har du derefter brug for yderligere tandbehandling, aftaler vi med dig, hvordan vi kommer bedst gennem det, så du får en god og tryg oplevelse. Patienter med tandlægeskræk foretrækker forskellige metoder, og vi finder frem til den metode, der passer bedst til netop dig.

Vi glæder os til at tage imod dig på klinikken i Rønne eller klinikken i Klemensker