Røntgen

Hvorfor skal jeg have taget røntgenbilleder?

Vi bruger røntgenbillederne til at se de knogler og tænder man ikke kan se med det umiddelbare øje. Det kan f.eks. være hvis dine tænder sidder tæt sammen.

Vi bruger røntgenbillederne til at vurdere om dine tænder har det godt, eller om der forekommer tandsygdomme i din mund.

Røntgenbilleder fungerer på den måde, at strålingen kan stråle igennem kroppens bløde væv og det udgør derfor de mørke områder på røntgenbilledet, mens kroppens hårde væv – tænder og knogler – udgør lysere dele af billedet.

Vi kan på den måde se om du har huller i tænderne eller allerede færdiggjorte behandlinger f.eks. fyldninger eller implantater.

Skal jeg være bange for strålerne?

Et røntgenbillede hos tandlægen svarer stil den samme strålepåvirkning, som hvis du sidder i et fly i en halv time. Det er en strålingstype der kaldes kosmisk stråling. Vi modtager den også dagligt. En skadelig effekt kan ikke registreres ved den strålig man får ved tandlægen. Der er altså ikke noget farligt ved at få taget et røntgenbillede ved tandlægen.

Ligesom at du kan fravælge en behandling, kan du også fravælge et røntgenbillede. Du skal dog være opmærksom på at konsekvensen kan være at dine tandproblemer bliver meget større i fremtiden. Det vil nemlig forhindre os i at give dig en optimal behandling.

Hvis du har nogle spørgsmål til røntgenbilleder er du meget velkommen til at kontakte os.