fbpx

Hvide tænder

Tænderne er en vigtig del af dit udseende, og et attraktivt smil kan øge din selvtillid. Hos Bornholms Tandklinik rådgiver vi dig i tandsundhed og klargør dine muligheder for at få et attraktivt smil.

Vi skelner mellem nødvendige og unødvendige behandlinger set i forhold til din tandsundhed.  Især når det drejer sig om raske tænder, kan det ikke altid anbefales at udsætte disse for kosmetiske behandlinger.

Hvorfor er dine tænder ikke hvide hele livet?

Når det gælder misfarvninger af tænder, er kaffe, te, rødvin og cigaretter nogle af de største syndere. Dine tænders farve ændres også som en naturlig del af det at blive ældre. Det skyldes, at din emalje, et tyndt lag som beskytter dine tænder, slides som følge af det, du drikker eller spiser.

Det er ligeledes gældende, hvis dine tænder har gamle fyldninger eller sidder på en speciel måde i dit tandsæt, hvor tandbørsten ikke altid kan komme ind.

Gode råd om tandblegning

  • Bleg kun dine tænder, hvor det er nødvendigt
  • Kontakt din tandlæge, hvis du ønsker en tandblegning og tag en snak om, hvorvidt det er en fordel at blege dine tænder og eventuelle bivirkninger
  • Følg tandlægens anvisninger, hvis du ønsker at lave en hjemmeblegning

Facebook

4 dage siden

Bornholms Tandklinik

Kunne du finde på at få en tandblegning? ... Se mereSe mindre

Se på Facebook

2 uger siden

Bornholms Tandklinik

Hvis dit tandkød bløder, kan det være tegn på gingivitis, som er en grad af betændelse i tandkødet.

Gingivitis kan rettes op på, så det er rigtigt godt, hvis man får taget det i tide. Bliver der ikke rettet op på det, kan det udvikle sig til parodontitis, der er fordybelse af tandkødslommer.

Fremskreden parodontitis kan medføre, at tænderne løsnes og flytter sig. Udtalt sygdom kan indebære smerte og ubehag, hæmmet tyggefunktion og ultimativt tab af tænder. 😱
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

1 måned siden

Bornholms Tandklinik

VIDSTE DU AT...

Du skal vente mindst en time med at børste tænder, efter du har drukket sodavand?

Her får du flere gode råd 👇
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

1 måned siden

Bornholms Tandklinik

VIDSTE DU AT...👇

I byen Kandy i Sri Lanka ligger et tempel, der er dedikeret til en tand. I templet opbevares en tand, der menes at have siddet i munden på Buddha.

Hver onsdag bliver tanden vasket af de lokale munke, og én gang om året afholdes et kæmpe optog med elefanter, flag, musik og jonglører for at hylde tanden.
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

2 måneder siden

Bornholms Tandklinik

Hvad er bedre - før eller efter? ... Se mereSe mindre

Se på Facebook