fbpx

Graviditet og tandbehandling

Når man bliver gravid, melder spørgsmålene sig vedrørende ens regelmæssige tandlægebesøg. Det er ikke altid nemt at danne sig et overblik over, hvad der skal ske med ens tandbehandling, når man bliver gravid.

Det er vigtigt for dine tænder, at du fortsætter dit forløb hos tandlægen, for på den måde at vedligeholde din gode tandsundhed. Vi vil guide dig igennem de forbehold, som er gældende for gravide. Vi har bl.a. stor fokus på bedøvelse og tandbehandling.

Kost og mundhygiejne

At være gravid er også en forberedelse på at være mor. Du bliver i den forbindelse mere opmærksom på din kost, og hvad der er godt for dit barn. Herudover bliver du også opmærksom på din egen trivsel og sundhed. Når man er gravid, får mange også en trang til søde sager. Her skal du være ekstra opmærksom på din mundhygiejne.

Det handler om, at tænderne skal holdes rene med en blød tandbørste og fluortandpasta. Undgå gerne en tandpasta med højt fluorindhold. Bornholms Tandklinik anbefaler også, at du bruger hjælpemidler som tandtråd og tandstikker efter hvert måltid. Herved får du fjernet de madrester, som tandbørsten ikke kan klare. Madrester kan udvikle sig til bakteriebelægninger.

Huller i tænderne opstår, når bakteriebelægninger får lov til at blive siddende i længere tid. Det er derfor vigtigt at holde tænderne rene. Det er nemlig bakterier, der giver tandkødsbetændelse og blødende tandkød.

Tandlægebesøg

Under din graviditet bliver tandkødet mindre stærkt og kommer let til at bløde. Det skyldes ændringer i hormonbalancen. Det er derfor vigtigt, at du passer dine regelmæssige tandlægebesøg og fortæller din tandlæge, at du er gravid.

Vi anbefaler også, at du får et ekstra tjek hos tandlægen for at kontrollere din tandsundhed. På den måde får du også mulighed for at spørge din tandlæge til råds om spørgsmål, du måtte have.

Facebook

4 dage siden

Bornholms Tandklinik

Kunne du finde på at få en tandblegning? ... Se mereSe mindre

Se på Facebook

2 uger siden

Bornholms Tandklinik

Hvis dit tandkød bløder, kan det være tegn på gingivitis, som er en grad af betændelse i tandkødet.

Gingivitis kan rettes op på, så det er rigtigt godt, hvis man får taget det i tide. Bliver der ikke rettet op på det, kan det udvikle sig til parodontitis, der er fordybelse af tandkødslommer.

Fremskreden parodontitis kan medføre, at tænderne løsnes og flytter sig. Udtalt sygdom kan indebære smerte og ubehag, hæmmet tyggefunktion og ultimativt tab af tænder. 😱
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

1 måned siden

Bornholms Tandklinik

VIDSTE DU AT...

Du skal vente mindst en time med at børste tænder, efter du har drukket sodavand?

Her får du flere gode råd 👇
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

1 måned siden

Bornholms Tandklinik

VIDSTE DU AT...👇

I byen Kandy i Sri Lanka ligger et tempel, der er dedikeret til en tand. I templet opbevares en tand, der menes at have siddet i munden på Buddha.

Hver onsdag bliver tanden vasket af de lokale munke, og én gang om året afholdes et kæmpe optog med elefanter, flag, musik og jonglører for at hylde tanden.
... Se mereSe mindre

Se på Facebook

2 måneder siden

Bornholms Tandklinik

Hvad er bedre - før eller efter? ... Se mereSe mindre

Se på Facebook